Ole Sohn rykker alligevel fra SF til S

Det mangeårige SF-medlem skifter til Socialdemokraterne, ligesom en række SFere har gjort det.

Ole Sohn forlader SF og går til S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en markant SFer vender nu sit parti ryggen.

Efter en tumultarisk periode for partiet, der torsdag i sidste uge trådte ud af regeringen, forlader Ole Sohn SF for at søge om optagelse i Socialdemokraternes folketingsgruppe. Han er dermed den tredje profil, der har forladt partiet på kort tid.

»Jeg støtter fortsat regeringen. Nu er SF slået ind på en ny kurs, så er det logisk for mig at finde en form, hvor jeg fortsat kan støtte regeringen. Derfor har jeg her til morgen meldt mig ud af SF og meldt mig ind i Socialdemokraterne. Og nu søger jeg så optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe,« siger Ole Sohn til Jyllands-Posten.

Han forklarer, at han har overvejet situationen siden sidste uge, hvor SF som følge af dyb intern splittelse over salget af DONG-aktier til Goldman Sachs forlod regeringen.

»Jeg har været med til at bygge det SF op, som lykkedes med at samle den daværende opposition, så vi kunne få regeringsmagten. Og jeg har været med til at udarbejde regeringsgrundlaget. Jeg føler stadig loyalitet over for regeringen og regeringsgrundlaget,« siger Ole Sohn.

Ole Sohn var forsvarsordfører for SF, og han har tidligere siddet som erhvervs- og vækstminister fra oktober 2011 til oktober 2012.

Han var særdeles skarp i mælet på dagen for SFs udtræden af regeringen på baggrund af en beslutning, han ikke var enig i.

»Det er det mest pinlige og latterlige, jeg har været med til,« sagde han.

»Jeg synes, det er sørgeligt. At tænke på det arbejde, der har været brugt på at skabe et venstreorienteret parti, som ville indflydelsen og turde tage ansvaret,« lød det fra Ole Sohn.

Siden SFs farvel til regeringen har også den tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) forladt SF til fordel for Socialdemokraterne, mens tidligere miljøminister Ida Auken (R) har forladt partiet til fordel for de Radikale.

Ole Sohns politiske karriere begyndte i Danmarks Kommunistiske Parti, hvor han var formand for centralkomiteen fra 1987-1991. Efter Sovjetunionens sammenbrud skiftede han i 1992 til Socialistisk Folkeparti, som han fra 1998 og til i dag har repræsenteret i Folketinget. Siden 3. oktober 2011 var han Erhvervs- og vækstminister. Sohn meldte 12. oktober 2012 at han stoppede i politik til førstkommende valg, og få dage senere overlod han ministerposten til Annette Vilhelmsen.

BNB