Ole Sohn: Disse fem har ødelagt det for SF

Mens SF befinder sig i den nuværende krise, bliver der ved med at komme nye angreb og utilfredshed fra partiets indre.

Annette Vilhelmsen stopper som formand i SF, der samtidig træder ud af regeringen. Ole Sohn ankommer til Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, der har været SF'er i 22 år, retter nu hård kritik mod fem partimedlemmer, som han mener er skyld i, at SF måtte trække sig fra regeringen. 

Ifølge Ole Sohn er de fem partifæller: Karina Lorentzen, Özlem Cekic, Lisbeth Bech Poulsen, Karsten Hønge samt Eigil Andersen.

De fem SF'ere havde på SFs krisemøde i DGI-byen onsdag udtalt, at de ville stemme for det beslutningsforslag, som Enhedslisten i dag havde til afstemning i Folketinget om en timeout vedrørende salget af DONG til Goldman Sachs.

Med de fems udsagn havde SF-formand Annette Vilhelmsen ikke anden udvej end at trække SF ud af regeringen, da det ville være helt uhørt af, at et regeringsparti ikke var enig med de to andre regeringspartier i sagen.

Men ifølge bt.dks oplysninger, stemte ingen af de fem for Enhedslistens beslutningsforslag, som de ellers havde truet med.

De fems tomme trussel får Ole Sohn til at rase:

- Det er dybt umodent af dem. De fem har ødelagt det for SF, siger han.

Mener du, at de fem er skyld i, at SF måtte trække sig fra regeringen?

- Ja, det er de sådan set. Annette Vilhelmsen havde sådan set intet andet valg end at trække SF ud af regeringen før afstemningen, siger Ole Sohn, der er meget bekymret for SFs fremtid

- Det er svært at se, hvem der skal føre partiet videre. Det er svært at se en fremtid for partiet, siger han til bt.dk.

Ingen af de fem ønsker overfor Berlingske at kommentere Sohns anklager.