Ole Krarup undskylder lussing

Enhedslistens Ole Krarup undskylder lussing til Socialdemokrat. Han håber ikke, det skader partiets valgkamp

Enhedslisten besluttede at trække Ole Krarup ud af partiets valgkamp, da han smækkede en politisk modstander en lussing under et debatmøde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslistens folketingskandidat, det tidligere medlem af Europa-Parlamentet Ole Krarup, undskylder nu, at han stak en socialdemokratisk folketingskandidat en lussing.

Ole Krarup ringede selv lørdag til den socialdemokratiske folketingskandidat Thomas Horn og beklagede optrinnet, som fandt sted fredag under et debatmøde i Helsingør.

- Under samtalen beklagede jeg min optræden og gav Thomas en uforbeholden undskyldning, skriver Ole Krarup i en pressemeddelelse.

- Mit politiske engagement har aldrig tidligere ført til nogen form for personangreb. Jeg tilføjer, at min ubeherskede optræden har sammenhæng med uligevægt der udspringer af, at jeg har svært ved at udføre de alt for store arbejdsopgaver, jeg har påtaget og manglende erkendelse af, at jeg i min høje alder ikke kan overkomme opgaverne, skriver Ole Krarup.

Enhedslisten har besluttet at trække Ole Krarup ud af partiets valgkamp, og hovedbestyrelsen vil på det førstkommende møde tage stilling til, om optrinnet skal have yderligere konsekvenser for ham.

- Jeg håber ikke, at den omfattende presseomtale af min forulempelse af Thomas vil få negativ betydning Enhedslistens valgresultat, skriver Ole Krarup som ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Selv om Thomas Horn i første omgang ville anmelde Ole Krarup til politiet for vold, så har han nu valgt ikke at gøre det, efter at først Ole Krarup - og siden hans datter - har ringet og undskyldt.

Nordsjællands Politi har dog endnu ikke taget stilling til, om ordensmagten selv vil tage sagen op.

Ole Krarup er placeret som nummer fem på Enhedslistens liste i Nordsjælland, og da partiet bruger partilisteopstilling, er der kun en teoretisk mulighed for, at han bliver valgt.
/ritzau/

INFOshop: Danskerne: Politikere skal holde sig fra dørmåtten