Ole Krarup slipper for straf for lussing

Enhedslisten vil ikke straffe Ole Krarup yderligere for at have stukket socialdemokrat en lussing.

Enhedslisten besluttede at trække Ole Krarup ud af partiets valgkamp, da han smækkede en politisk modstander en lussing under et debatmøde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslistens tidligere folketingskandidat, Ole Krarup, slipper nu for et politisk efterspil, selv om han stak en socialdemokratisk folketingskandidat en lussing under valgkampen.

Optrinnet fik i første omgang Enhedslisten til at trække den 76-årige Ole Krarup ud af partiets valgkamp. Men efter at Dansk Folkeparti havde krævet, at Enhedslisten ekskluderede Ole Krarup bebudede partiet, at hovedbestyrelsen efterfølgende ville tage stilling til, om det skulle have yderligere konsekvenser for det tidligere medlem af Europa-Parlamentet.

Ifølge Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, har partiets forretningsudvalg imidlertid besluttet, at der ikke skal ske mere.

- Vores indstilling er ikke at gøre mere ud af den her sag. Vi mener, at der er fundet en fornuftig løsning - og at der derfor ikke er brug for yderligere repressalier over for Ole Krarup, siger Per Clausen og fortsætter.

- Sagen er jo også løst mellem de involverede personer. Men selvfølgelig er det uacceptabelt at stikke en lussing til en politisk modstander.

Ole Krarups lussing faldt under en webtransmitteret paneldebat i byrådssalen i hjembyen Helsingør. Forinden havde Socialdemokraternes Thomas Horn kritiseret Ole Krarups opførsel med blandt andet at gå rundt og kommentere de billeder, der hang på væggen i salen.

Selv om Thomas Horn i første omgang truede med at anmelde Enhedslistens folketingskandidat til politiet for vold, så valgte han ikke at gøre det, efter at først Ole Krarup - og siden hans datter - ringede og undskyldte.

Ole Krarup, som stadig lider af mén efter en trafikulykke for seks år siden, har efterfølgende forklaret, at hans "ubeherskede optræden" skyldtes manglende erkendelse af, at han ikke kunne overkomme sine store arbejdsopgaver.

Den kendte venstrefløjspolitiker og tidligere professor i retsvidenskab var placeret som nummer fem på Enhedslistens liste i Nordsjælland. Ole Krarup fik 480 personlige stemmer på trods af optrinnet med lussingen.

/ritzau/