Ole Birk Olesen: Jeg er stadig minister efter tirsdag

Transportministeren er overbevist om, at han stadig har flertallets tillid efter PostNord-møde i næste uge.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er i dag d. 28. februar 2017 kaldt i åbent samråd om de utilsigtede konsekvenser for pendlere ved det nye takstsystem på Sjælland. Ministeren vil her forholde sig til kritikken fra Forbrugerrådet Tænk, der mener, at flere pendlere vil blive begrænset i deres rejsefrihed og ramt af prisstigninger. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Kim Christiansen (DF). (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) beskyldes ikke alene for at have tilbageholdt oplysninger for forligskredsen - men også for at lyve om, hvorfor han ikke gav informationer om krisen i PostNord videre til ordførerne.

Tirsdag 14. marts mødes ministeren med ordførerne for at drøfte sagen. Og her forventer ordførerne, at ministeren har en god forklaring med.

Ministeren vil på mødet "tage en snak om", hvorvidt han fremover kan orientere dem bedre, "hvis de føler, at de ikke er blevet orienteret tids nok", siger Ole Birk Olesen i en kort kommentar til TV2:

»Jeg synes, vi har gjort det helt rigtige. Men hvis ordførerne vil have det på en anden måde, så er Folketinget jo arbejdsgiver for regeringen, og så skal regeringen jo lytte til Folketinget.«

Adspurgt om han tror på, at han stadig er minister efter mødet på tirsdag, svarer Ole Birk Olesen:

»Ja, det er jeg ret sikker på.«

Ole Birk Olesen er under skarp kritik fra især støttepartiet Dansk Folkeparti og Folketingets største parti, Socialdemokratiet, for ikke at have delt oplysninger om PostNords krise med partierne, da han fik dem.

Men der var ingen tal på bordet, da ministeren i december blev orienteret af PostNords ledelse, har ministeren forklaret. Mødereferatet viser dog noget andet.

Ole Birk Olesen fastholder fortsat, at han ikke blev præsenteret for et konkret tal på PostNords behov for kapitalindsprøjtning fra den danske stat.

/ritzau/