Ole Birk Olesen bliver formand for Finansudvalget

Liberal Alliance har fordelt posterne mellem sig, heriblandt den eftertragtede udvalgsformandspost.

Ole Birk Olesen (LA) bliver ny formand for Folketingets Finansudvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Liberal Alliance sætter sig med Ole Birk Olesen (LA) som formand for Finansudvalget på en af Christiansborgs tungeste poster.

Finansudvalget betragtes som et særligt udvalg, idet finansloven og statskassens beholdning går igennem her. Det er normalt en politiker fra regeringspartierne, der indtager posten, men med en smal Venstre-regering er flere af de tunge udvalgsposter uddelt til regeringens parlamentariske grundlag.

Liberal Alliance har torsdag også fordelt ordførerskaber og andre poster mellem partiets 13 folketingsmedlemmer. Simon Emil Ammitzbøll (LA) indtager rollen som både gruppeformand, politisk ordfører, retsordfører og integrationsordfører, mens Mette Bock (LA) blandt andet bliver partiets præsidiemedlem, gruppesekretær og udenrigsordfører.

Som medlem af Folketingets Præsidium kommer Mette Bock til at lede Folketingets møder sammen med blandt andre tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der er indstillet af Socialdemokraterne som 1. næstformand i præsidiet, under ledelse af Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard (DF). Den tidligere DF-formand har fået opbakning fra et flertal bestående af alle de fire blå partier til at indtage posten som Folketingets formand og skal formelt vælges fredag.

Sociologen og forfatteren Henrik Dahl (LA), der er nyt folketingsmedlem for Liberal Alliance, har fået tildelt den umiskendelige LA-ordførerrolle som afbureaukratiseringsordfører - og så bliver han næstformand for Uddannelses- og Forskningsudvalget.

Merete Riisager (LA) indtager posten som næstformand for Skatteudvalget, mens Joachim B. Olsen bliver næstformand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.