Özlem: SF stemmer ikke for pointsystem

SF er truet af splittelse om udlændingepolitikken. Partiets socialordfører udelukker, at partiet kan stemme for det nye pointsystem for familiesammenføringer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ét af de mest fremtrædende medlemmer af SF's folketingsgruppe, socialordfører Özlem Cekic, afviser nu muligheden for, at partiet kan stemme for det nye pointsystem for familiesammenføringer.

Afvisningen kommer, efter at SF folketingsgruppe tirsdag diskuterede den nye udlændingeaftale mellem VK-regeringen og Dansk Folkeparti. Efter gruppemødet oplyste SF's gruppeformand, Ole Sohn, og integrationsordfører Astrid Krag ellers, at partiet først vil se det endelige lovforslag, før de tager stilling til det.

Men Özlem Cekic henviser til, at forslaget om pointsystemet allerede kan læses på Integrationsministeriets hjemmeside.

- Det er fuldstændig utænkeligt, at SF kan stemme for en udlændingeaftale som går ud på, at vi deler folk op i, hvor kloge de er, hvor rige de er - og om de har gået på et af de 20 bedste universiteter i verden. Det strider grundlæggende mod vores socialistiske menneskesyn, siger socialordføreren.

Selv om spørgsmålet om pointsystemet truer sammenholdet mellem SF og Socialdemokraterne om udlændingepolitikken - fordi Socialdemokratiet er positive overfor idéen - så afviser Özlem Cekic, at det kan ende med, at partiet og hende selv bøjer sig:

- Det er ikke min opfattelse, at det er det, som vi kommer til at gøre. Et pointsystem kan være en god idé, hvis man skal tiltrække højtkvalifereret udenlandsk arbejdskraft til et bestemt job i Danmark. Men det her handler ikke om at tiltrække højtkvalificeret arbejdskraft. Det handler om retten til at bo sammen med den man elsker og være sammen med sine børn. Det er to vidt forskellige ting. Familiesammenføringer er en frihedsrettighed.

/ritzau/