Özlem Cekic: Torskedumt at sænke selskabsskatten

Regeringen benytter en »dyr og ineffektiv« måde at skabe job på, når den vil sætte selskabsskatten ned. Det er torskedumt, lyder kritikken fra SFs Özlem Cekic.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En nedsættelse af selskabsskatten, som regeringen tirsdag foreslog i sin vækstplan, er og bliver ikke SF-politik. Det fastslår partiets psykiatri- og sundhedsordfører, Özlem Cekic (SF), på sin Facebook-profil.

»Mange har spurgt, hvad jeg mener om regeringens nye vækstplan. Jeg synes, det er torskedumt at sætte selskabsskatten ned. Det er en meget dyr og ineffektiv måde at skabe få jobs på. Nedsættelse af selskabsskatten er ikke SF-politik. Og det bliver aldrig SF-politik. Men desværre er der ret stærke kræfter i regeringen, der vil dele nytteløse skattelettelser ud til erhvervslivet,« skriver Özlem Cekic.

I kompromisset mellem »tre meget forskellige parter« i regeringen har SF ifølge Cekic måtte sluge, at selskabsskatten skal sænkes fra 25 til 22 procent.

»Prisen for, at SF kunne forhindre skattelettelser til bankerne, som selv har været med til at skabe finanskrisen, har været, at vi skulle sige ja til en nedsættelse af selskabsskatten. Og den pris har vi så betalt, fordi vi mener, at finanssektoren ikke skal belønnes yderligere med skattelettelser,« skriver hun på sin Facebook-profil.

Til gengæld fik SF »sikret offentlige investeringer inden for blandt andet efteruddannelse, borgernær service i kommunerne og almene boliger«, påpeger hun.

»Noget som forhåbentlig hurtigt giver flere jobs til de arbejdsløse. Men om jeg overordnet synes, at vækstplanen er ideel. Nej. Det ideelle havde været, at man på EU-niveau indførte en fælles minimumsskat for selskabsskatten, så vi kunne bremse, at landene konkurrerer mod hinanden på lavere skatter. Noget vi i SF har arbejdet for i 15 år uden held,« slutter Özlem Cekic.

DEBAT: Er du enig i, at det er »torskedumt«? Bland dig. Enten i kommentarsporet under artiklen eller på facebook.com/berlingske