Özlem Cekic har takket ja til debat med Danskernes Parti

SFs Özlem Cekic har besluttet sig for at stille op til debat med Danskernes Parti til Folkemødet på Bornholm. Deres holdninger skal udfordres, forklarer hun selv.

Özlem Cekic fra SF Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De skal begge to deltage i Folkemødet på Bornholm, men derudover er det småt med fællestrækkene for Danskernes Parti og SFs Özlem Cekic (SF).

Alligevel har sidstnævnte efter lidt betænkningstid besluttet sig for at takke ja til et debatarrangement under Folkemødet, som Danskernes Parti arrangerer, og hvor hun vil skulle stå over for partiets leder, Daniel Carlsen.

»Jeg har den holdning, at jeg ikke mener, at holdninger kan ties ihjel. Organisationer som Danskernes Parti og Hizb ut-Tahrir puster til ilden med deres had og generaliseringer, og det gavner ikke sammenhængskraften. Derfor er det nødvendigt at sige fra og tage den kritiske debat med dem,« siger Özlem Cekic.

SFeren og det højreorienterede parti har da tidligere stødt hovedet sammen.

Tilbage i sommeren 2014 blev en medlemsforespørgsel sendt til Danskernes Parti i SFerens navn, og partiet reagerede prompte med at offentliggøre en afvisning, der blandt andet lagde til grund, at Özlem Cekic ikke er af europæisk afstamning.

Og senest har SFeren så kritiseret Danskernes Parti for at invitere de græske nationalister fra Gyldent Daggry til at deltage i Folkemødet.

Men uanset de mange uenigheder tror Özlem Cekic på, at det kan hjælpe at tage debatten med åben pande.

»Det seneste halve år har jeg været ude og tale med mange, der har sendt mig hademails, og jeg har oplevet, at vi faktisk har mere til fælles, og at det er muligt at rykke holdninger, når vi sidder ansigt-til-ansigt,« siger hun og forsætter:

»Jeg ved ikke, om jeg tror på, at jeg kommer til rykke formanden (Daniel Carlsen, red.) nogen steder, men ved at insistere på den kritiske debat, kan man måske rykke ved de mennesker, der sympatiserer med ham. Danskernes Parti har holdninger om jøder og muslimer, som jeg ikke mener bør stå uimodsagt,« siger Özlem Cekic.

Folkemødet finder sted den anden weekend i juni.