Østjyske konservative: Khader bliver en stemmesluger af rang

Formanden for den konservative vælgerforening i Aarhus forventer, at Naser Khader bliver en god billetsælger for det trængte parti ved næste folketingsvalg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med det forventede valg af Naser Khader som ny folketingskandidat i Østjylland har de konservative østjyder fået en kandidat, som hele verden interesserer sig for.

Sådan lyder det fra formanden for Aarhus Konservative Vælgerforening, Lars Kjær.

»Han er jo et menneske, der er umådelig flittig, og det er både sjovt og spændende for os, at vi lige pludselig har en kandidat, som hele verden interesserer sig for,« siger vælgerforeningsformanden, der har mødt massiv interesse fra medier fra nær og fjern, siden Khader tirsdag aften annoncerede sit kandidatur på Facebook.

»Jeg forventer, at han får et smukt valg i Aarhus og hjælper os med at få en profil på integrationspolitikken,« siger Lars Kjær, der forventer, at Khader bliver en stemmesluger af rang.

»Han nyder stor respekt på kryds og tværs, også blandt folk, der ikke stemmer eller har stemt konservativt før. Jeg er ikke i tvivl om, at han kommer til at spille en stor rolle som en mand med markante meninger,« siger Lars Kjær.

Naser Khader skal tage over efter den hidtidige kandidat i Aarhus Syd og Skanderborg, Tom Behnke (K), der sidste år meddelte, at han ikke genopstiller.

Naser Khader, der var medlem af den konservative folketingsgruppe fra 2009 til 2011, var ikke i første omgang interesseret, fortæller Lars Kjær.

»Af forskellige grunde taler jeg med Naser kort efter, at Tom havde meddelt sin beslutning. Det var primært for at bruge Nasers netværk i et forsøg på at gafle mig ind på en potentiel kandidat. Naser havde jo meddelt, at han ikke for indeværende var klar til at blive kandidat,« siger Lars Kjær.

Men efter en række samtaler stod det klart for begge parter, at Naser Khader alligevel havde mod på at stille op.

»Det kom frem i vores samtaler, at han alligevel var et emne, og han indikerede, at han godt ville overveje det,« siger Lars Kjær, der dog ikke mener, det er nogen given sag, at de Konservative skal indgå i en blå regering efter næste valg.

»Der skal ske noget af en revolution, før jeg synes, at Konservative skal deltage i en blå regering. Der skal virkelig være mandatfremgang, som gør, at vi får vægt at tale med. Vi får en relativ ny folketingsgruppe, og der bliver god brug for at blive rutineret, før vi skal til at lege ministre. Det er ikke på min radar lige nu,« siger Lars Kjær.

Naser Khader vil officielt blive valgt som folketingskandidat ved to generalforsamlinger torsdag.