Østergaard vil sikre skattelettelser med 45.000 nye job

En ny økonomisk 2025-plan skal vise vejen til 45.000 job, så der kan blive råd til de nødvendige skattelettelser, siger økonomi- og indenrigsministeren.

De Redikales formand Morten Østergaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Hvis der skal være råd til skattelettelser for at sikre virksomhedernes vækst, er det nødvendigt at få flere danskere til at trække i arbejdstøjet.

Det mener økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), som er klar med en ny økonomisk 2025-plan, hvis det lykkes S-R-regeringen at bevare magten efter valget. Planen er at skabe 45.000 nye job, fortæller han til Børsen fredag.

»Vi er nødt til at få flere danskere i job, hvis vi skal have råd til de nødvendige lettelser af skatten i toppen og bunden. Jeg siger ikke, at alle 45.000 skal være i arbejde, når vi når til 2025. Men vi skal have anvist en troværdig vej til, hvordan vi når det mål,« siger Morten Østergaard til avisen.

Konkret vil han lade danskerne vente et år længere med at gå på pension ved at fremrykke velfærdsaftalen fra 2006, hvor danskernes pensionsalder stiger i takt med, at vi lever længere.

Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), siger til Børsen, at det ikke Venstres politik at lade pensionsalderen stige tidligere end planlagt, og at man hellere så, at nogle af dem uden for arbejdsmarkedet kom ind og blev en del af det.