Østergaard kræver håndslag før Mette F. kan danne regering

De Radikale kræver en forpligtende aftale, før Mette Frederiksen kan stille sig i spidsen for en ny regering.

Morten Østergaard. FV19: Publicistklubben inviterer til klassikeren:'DAGEN DERPÅ', hvor partilederne møder hinanden efter Folketingsvalget i Industriens Hus i København, torsdag den 6. juni 2019. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Der er et flertal, som vil give Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, muligheden for at danne regering.

Det kan dog blive svært, da både Enhedslisten, SF og De Radikale har krav til det største oppositionsparti, der har 91 mandater bag sig uden Alternativet.

Før Mette Frederiksen får chancen for at danne regering, vil partileder Morten Østergaard (R) have et håndslag på, at tingene går i hans retning.

»Mette Frederiksen får chancen for at lede forhandlingerne, men hvis vi ikke kan indgå en forpligtende aftale, så kan hun ikke danne regering«, siger han.

Det er torsdag udmeldingen på Amalienborgs slotsplads, hvor Folketingets partier afleverer en seddel til dronningen, hvorpå der står, hvem de peger på som statsminister.

Morten Østergaard peger på en ny retning i udlændingepolitikken, den grønne omstilling, bedre uddannelse, flere pædagoger samt en indikation af, hvor pengene skal komme fra.

»Forudsætningen for, at Mette Frederiksen bliver statsminister på vores mandater, er, at vi kan blive enige om en forpligtende aftale om, hvor den regering skal lede Danmark hen. Hvis ikke vi kan blive enige om det, så bliver hun heller ikke statsminister,« siger Morten Østergaard.

/ritzau/