Ørums grænsetrusler skræmmer ikke Pia

Det bekymrer ikke Pia Kjærsgaard, at Per Ørums afgørende grænsestemme vakler, hvis EU kritiserer aftalen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et træk på skulderen og et ryst på hovedet.

Det er Pia Kjærsgaards reaktion, da hun hører kristendemokraten Per Ørums udtalelser om, at DF-formanden skal "stikke piben ind. Ellers kan det her blive meget svært". At få vedtaget den omstridte grænseaftale, mener han.

Det er nemlig Per Ørum, som sidder på det afgørende 90. mandat.

- Jeg tror, han trænger til noget sommerferie. Jeg tror simpelthen, at det er min kommentar til det, siger Pia Kjærsgaard.

På fredag i næste uge skal Dansk Folkepartis grænseforslag, som var partiets betaling for at gå med til en markant forringelse af efterlønnen ved forhandlingerne om regeringens økonomiske 2020-pakke, til afstemning i Folketinget.

Og når aftalen når så langt, er det afgørende, at Per Ørum stemmer for - ellers må VKO lede efter stemmer andetsteds.

Spørgsmål: Er du ikke bange for at miste Per Ørums stemme?

- Nej. Det vil jeg ikke kommentere yderligere på. Jeg synes, at det er nytteløst, siger Pia Kjærsgaard på vej ud fra fredagens gruppemøde i Dansk Folkeparti.

Det giver heller ikke anledning til yderligere kommentarer, at EU's kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström, klart forventer, at "intet vil blive implementeret uden europæisk samtykke".

- Jeg tror, det beror på en misforståelse, sådan som jeg har hørt det. Sagen er jo stadigvæk, at aftalen ifølge alle kilder og efterhånden også EU ligger inden for Schengen, siger Pia Kjærsgaard.

Malmström udtrykte torsdag tillid til, at Danmark vil gennemføre toldkontrollen i fuld overensstemmelse med både Schengen- og EU-regler.

/ritzau/