Ørum: V og K har givet plads til mit nye parti

Venstre og Konservative er rykket markant til højre, og derfor er der rigeligt albuerum til Per Ørums nye parti på midten, mener han selv.

Det er mindre end én måned siden, at Per Ørum Jørgensen forlod posten som formand for Kristendemokraterne og dermed gik ud af dansk politik. Nu er 41-årige Per Ørum - som også har en fortid i Det Konservative Folkeparti - så tilbage igen, og denne gang med et nystartet parti: Det Demokratiske Parti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er pladsen lige til højre for midten på den politiske skala, som Per Ørum har udset sig til sit nye politiske parti, Det Demokratiske Parti 2012, som han mandag morgen har præsenteret for offentligheden.

Den plads er nemlig blevet rigeligt ledig, da både Venstre og Konservative har flyttet sig ud til højre, lyder den politiske analyse fra den tidligere formand for Kristendemokraterne.

- Der er masser af plads, så længe Venstre og Konservative har forladt den sociale ansvarlighed og rykket ud til Anders Samuelsen (LA), hvor vi kan se, at det er dollartegnene, der ruller rundt i øjnene på dem, og hvor der mangler noget medmenneskelighed, siger Per Ørum.

- Derfor er der behov for et borgerligt parti, der også tager et socialt ansvar og adresserer de konkrete udfordringer, vi har med misbrugsproblemer, psykiske problemer i forhold til stress, i forhold til ensomhed og i forhold til den kvarte million danskere, der lever i fattigdom.

Det er under en måned siden, at Ørum, som tidligere har repræsenteret de Konservative, trak sig fra posten som formand for Kristendemokraterne.

Det skete efter et møde i partiets vestjyske storkreds, hvor der ikke var flertal for at genindstille Ørum til formandskandidat.

Hvis Ørum skal udpege det parti i Folketinget, som Det Demokratiske Parti 2012 minder mest om, falder valget på et af hans tidligere partier.

- Umiddelbart kunne man sige, at vi ligger tæt på Det Konservative Folkeparti. Jeg ved bare ikke rigtig, hvad Det Konservative Folkeparti står for i dag. Jeg synes, der er meget forskellige meldinger. Vi er parti, der siger nej til EU, hvor vi så sent som i går har hørt vidt forskellige meldinger fra Det Konservative Folkeparti siger Per Ørum.

Han har valgt at gå nye partiveje på baggrund af henvendelser fra folk, der ville have ham til at stifte et nyt parti, siger han.

- Efter jeg forlod Kristendemokraterne for en lille måned siden, har jeg fået rigtig mange henvendelser fra borgere i hele landet, som har haft et ønske om, at jeg skulle arbejde videre i politik, og at jeg skulle tage det her initiativ, forklarer han.

Du kalder partiet for Det Demokratiske Parti 2012. Hvad skal det hedde næste år?

- Det bliver fortsat 2012. Også i 2013. Det, der er det væsentlige for mig, er, at vi står for ægte demokrati. Og ægte demokrati er for mig, at man lytter til de konkrete udfordringer, som borgere har, og så gør man noget ved dem.

Ørum har mandag sendt en ansøgning til Valgnævnet om godkendelse af partinavnet »Det Demokratiske Parti 2012«.

Facebook: Vender du tomlen op eller ned til Ørums nye parti? Del din mening.