Ørum kræver pli af DF

Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen beslutter først fredag morgen, om han stemmer med regeringen i spørgsmålet om grænsekontrol.

- DF skal have ros for at have stukket piben ind. Det klæder dem, og det var sådan set det, jeg efterlyste, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen beslutter først fredag morgen, om han stemmer med regeringen i spørgsmålet om grænsekontrol, og skal han det, så skal Dansk Folkeparti opføre ordentligt.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Jeg er jo ikke bundet, af Dansk Folkeparti, som regeringen er, og når Pia Kjærsgaard går ud og fortolker denne aftale helt forkert i forhold til, hvad vi har aftalt, så er jeg nødt til at sige det, som det er, siger han til avisen.

Dermed skaber han igen usikkerhed om regeringens flertal, men selvom Pia Kjærsgaard har gjort ham "træt", så er den følelse lettet de seneste dage.

- De skal have ros for at have stukket piben ind. Det klæder dem, og det var sådan set det, jeg efterlyste, siger han.

Den radikale næstformand, Morten Østergaard, råder Per Ørum Jørgensen til at følge sin første indskydelse og stemme med oppositionen.

- Bordet fanger på fredag, og stemmer ham med regeringen, så er han i sammen båd som Dansk Folkeparti, siger han til NORDJYSKE.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Pia Kjærsgaard.

INFOshop: GALLUP: Danskerne delt i spørgsmålet om øget grænsekontrol