Økonomien spillede ingen rolle i Christiania-aflysning

Justitsminister Morten Bødskov afviser, at Retsudvalgets besøg på Christiania blev aflyst på grund af pengemangel i politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aflyste Politiets Efterretningstjeneste (PET) Retsudvalgets besøg på Christiania i februar 2012, fordi politiet ikke havde råd til beskytte Pia Kjærsgaard (DF) og de andre medlemmer af udvalget?

Det ville blandt andre retsordfører Peter Skaarup (DF) gerne have svar på under tirsdagens samråd med justitsminister Morten Bødskov (S). Og det fik han.

»Det var ikke et spørgsmål om ressourcer, det var spørgsmålet om sikkerheden, der gjorde, at jeg anbefalede, at besøget ikke skulle gennemføres, men at det blev udskudt,« siger Morten Bødskov.

Ministeren henviser til den redegørelse, han har fået fra afgående PET-chef Jakob Scharf, der understreger, at »de sikkerhedsmæssige perspektiver og prioriteringer rangerer højere end ressourcespørgsmål«.

Morten Bødskov understregede ved indledningen af samrådet, at PET vurderede, at der var tale om en reel trussel mod Retsudvalget, og det var derfor, at Christiania-besøget 29. februar 2012 blev aflyst.

»Der var et trusselsbillede mod Retsudvalget, og der var et trusselsbillede mod Pia Kjærsgaard (DF), og kombinationen udgjorde et skærpet trusselsbillede. Og det betød jo i hvert fald i mine øjne risikoen for en temmelig tilspidset situation,« sagde justitsministeren.