Økonom savner plan og vision bag udflytning til provinsen

Det vil altid være godt for et lokalsamfund at få job, mener økonom, der dog savner vision bag udflytning.

Mærkevaresekretariatet på Göteborg Plads 1 i Nordhavn, København 17. januar 2018. Mærkevaresekretariatet flytter fra de urbane omgivelser på Nordhavn i København til Løgstør i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

København. Tusindvis af statslige arbejdspladser står til at skulle flyttes ud af hovedstaden og placeres rundt omkring i resten af landet.

For et lokalsamfund vil det altid være et positivt med flere job, mener Klaus Lindegaard, økonom og rådgiver i regional udvikling. Men den overordnede vision mangler.

- Udflytning bidrager til bedre balance set fra modtagerområdernes synsvinkel. Men det er trist, at planen er så uambitiøs, som den er, og den virker som at trække en kanin op ad hatten fra regeringens side, siger rådgiveren.

Det er uklart ifølge rådgiveren, hvad det er for nogle hensyn og kriterier, der afgør de placeringer, der er valgt.

Han savner en mere gennemtænkt plan for blandt andet placeringen af de statslige job.

- Hvor man ser nærmere på, hvordan placeringen af de enkelte arbejdspladser kan spille sammen lokalt med de aktører - både private og offentlige - der er i modtagerområderne, siger han.

Regeringen præsenterede onsdag planen for anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser.

4000 arbejdspladser - herunder omkring 1800 nye - og mellem 500 og 1000 uddannelsespladser skal flyttes til 49 byer uden for København.

/ritzau/