Odense Kommune udsender nyt brev om terrorangreb

Odense Kommune har udsendt et nyt brev til kommunens lærere om, hvordan man bør undervise eleverne i terrorangrebet i København. Det tidligere brev, hvori der stod, at man ikke burde nævne, at gerningsmanden var muslim, er blevet fejltolket, mener kommunen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har affødt massiv kritik fra flere kanter, at Odense Kommune i et brev har opfordret skoler og ungdomsklubber til at omtale terroristen fra København alene som gerningsmand og ikke som muslim, da religion ikke er afgørende.

På grund af kritikken og for at feje misforståelser af vejen, har den ansvarlige rådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R), torsdag valgt at sende et nyt brev ud til uddannelsesinstitutionerne, skriver DR Fyn.

»Vi sender noget ud til skolerne, så de ved, hvad de skal gøre og sige. Det er vores opfattelse, at der er sket en fejltolkning af det brev, vi har sendt ud. Det kan have gjort nogle skoleledere utrygge i forhold til, hvad de skal sige,« siger Susanne Crawley Larsen til DR Fyn.

Flere folketingspolitikere, Odenses borgmester, Anker Boye (S), og psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen har udtalt voldsom kritik af ordlyden i anbefalingen fra chefgruppen i Børne- og Ungeforvaltningen, men Susanne Crawley Larsen siger til Fyens Stiftstidende, at det oprindelige brev var skrevet søndag, inden det stod helt klart, hvem gerningsmanden var. Den megen kritik har overrasket rådmanden for Børne- og Ungeforvaltningen, og det nye brev udsendes for at præcisere ordlyden.

Berlingske Nyhedsbureau har torsdag uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Susanne Crawley Larsen.