Obama til Thorning: Danmark er en gammel ven

Da USAs præsident Barack Obama ringede til den danske statsminister sent mandag aften understregede han, at Danmark og USA er nære allierede, der skal samarbejde i kampen mod terror.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: LARRY DOWNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barack Obama sendte sent mandag aften sine hilsner til det danske folk gennem vores statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Og budskabet var klart: Danmark og USA skal stå sammen.

»Han sendte sine hilsner til os - det danske folk. Han sagde meget tydeligt, at Danmark er en gammel ven og en nær allieret af USA og at vi skal samarbejde også fremadrettet om at bekæmpe terrorisme,« siger statsministeren.

Hun fortæller, at verdens mest magtfulde mand var »meget berørt af situationen« og gerne ville sende sine hilsner til os alle.

»Jeg synes, at de sympati- og solidaritetstilkendegivelser vi har fået de seneste dage - og de går jo via mig, men er rettet til hele den danske befolkning - de varmer. Det varmer, fordi vi ved, at vi ikke står alene. Og vi kan regne med de andre landes helt konkrete hjælp. Det har været rigtig fint at mærke, at så mange andre lande bakker op om Danmark og betragter Danmark som en meget nær ven,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Onsdag rejser udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til Washington, hvor han blandt andet skal mødes med USAs udenrigsminister, John Kerry, til en konference om bekæmpelse af ekstremisme og terrorisme.