Nyvalgte byrødder mangler at udpege borgmestre i tre kommuner

Der forhandles fortsat om borgmesterposten i tre kommuner - Slagelse, Kerteminde og Dragør.

København. To dage efter kommunalvalget forhandles der fortsat om borgmesterposten i tre kommuner - Slagelse, Kerteminde og Dragør.

I Slagelse nåede socialdemokraten John Dyrby Paulsen ellers at erklære sig som kommunens næste borgmester på valgnatten. Men det viste sig altså at være en kende for hurtigt. Ifølge TV Øst forhandler rød og blå blok torsdag om en bred konstituering.

I Kerteminde forhandler de to borgmesterkandidater Kasper Olesen (S) og Klavs Lauridsen (K) om, hvordan byrådet skal indrette sig. Begge partier har syv mandater. Der er i alt 25 pladser i Kerteminde Byråd.

De to spidskandidater mødtes torsdag morgen, fortæller Kasper Olesen.

- Vi står jo lidt i hver sin lejr. Vi fik snakket om, hvordan vi kunne mødes. Der var knaster, men der var også steder, vi kunne mødes, siger Socialdemokratiets spidskandidat i Kerteminde, Kasper Olesen.

Både Kasper Olesen og den konservative spidskandidat, Klavs Lauridsen, har efterfølgende brugt dagen på at tale med de andre partier i byrådet. Klokken 18 genoptager Socialdemokratiet og De Konservative forhandlingerne.

Men Kasper Olesen forventer ikke, at en løsning ligger lige for.

- Jeg har en helt klar forventning om, at det i morgen (fredag, red.) bliver meldt ud, hvem der bliver Kertemindes borgmester, siger han.

I Dragør er der også fortsat forhandlinger.

Ifølge Kenneth Gøtterup, borgmesterkandidat for De Konservative i Dragør, er der fortsat gang i forhandlingerne om borgmesterposten i Dragør.

- Der er gode og positive drøftelser mellem alle partier, siger han.

Klokken 19 torsdag mødes De Konservative, Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti til drøftelser - og der er ikke sat en bagkant for mødet, lyder det fra Kenneth Gøtterup.

Kommunen var igennem et større politisk drama i 2013, før borgmesteren var fundet.

Først tydede det på, at socialdemokraten Allan Holst kunne bevare sin borgmesterpost, siden så den ud til at havne hos Peter Læssøe fra lokallisten Tværpolitisk Forening (T).

Men det blev Venstres Eik Dahl Bidstrup, der til sidst kunne sætte sig i borgmesterstolen. Det skete efter en aftale mellem Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Det er de samme spidskandidater, der nu igen forhandler om borgmesterposten.

/ritzau/