Nyvalgt: Tiden løbet fra racismedom

Det der førte til en betinget fængselsdom for racisme i 2003 hører til den offentlige debat i dag, mener Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den offentlige debat har udviklet sig så meget siden 2003, at Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti ikke regner med, at han i dag ville blive dømt for det, der dengang førte til en betinget fængselsdom for racisme.

- Jeg blev dømt som en del af Dansk Folkepartis Ungdoms hovedbestyrelse for noget, som formodentlig i dag ville blive betragtet som en uskadelig del af den offentlige debat. Tingene udvikler sig, og jeg føler, at jeg forlængst er kommet henover det, siger det nyvalgte medlem af EU-Parlamentet, som fik så mange stemmer, at partiet får et ekstra medlem.

Morten Messerschmidt blev i 2003 ved Østre Landsret idømt 14 dages betinget fængsel for en plakat vendt mod et multietnisk samfund.

Plakaten blev i 2001 bragt i et ungdomsblad og viste hætteklædte blodplettede mænd med Koranen i hånden. Teksten bestod blandt andet af ord som "massevoldtægt" og "bandekriminalitet".

Blandt de fængselsdømte var også daværende landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen Berth. Han har mulighed for at blive det andet medlem for Dansk Folkeparti i EU-Parlamentet.

/ritzau/