Nyttejobbere blev sat til at rengøre medarbejderes biler

Kommunalt ansatte i Horsens Kommune kunne skrive sig på en liste for at få deres private biler gjort rene af folk i nyttejob. Dårlig dømmekraft, erkender den ansvarlige direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Horsens Kommune kunne ansatte på det kommunale aktiveringssted på Norgesvej skrive sig på en liste for at få deres private biler gjort rene af arbejdsløse i nyttejob. Det skriver Jyllands-Posten.

For godt halvanden måned siden blev byrådsmedlem for Enhedslisten og næstformand for Beskæftigelsesudvalget i Horsens Kommune Betina Steufer (Ø) bekendt med ordningen. Hun tog straks sagen op med forvaltningen, hvorefter bilrengøringen blev stoppet.

Hun påpeger, at nyttejob skal være nyttige for samfundet - ikke for den enkelte kommunalt ansatte.

»Det undrer mig stadig den dag i dag, at der tilsyneladende ikke var en eneste på jobcentret, som tænkte, at det her er grundlæggende galt, og som så reagerede på det. At den slags kan foregå, vidner om et efter min mening ret så kynisk menneskesyn,« siger Betina Steufer til Jyllands-Posten.

Direktør med ansvar for aktivering af de ledige i Horsens Kommune Peter Sinding Poulsen bekræfter over for avisen, at én eller to personer i nyttejob i en periode på cirka en måned rengjorde omkring 12 ansattes biler.

Han siger til Jyllands-Posten, at han ikke selv havde noget kendskab til ordningen, som han kalder »en rigtig dårlig idé« og et udtryk for »dårlig dømmekraft«. Han vil dog ikke lade sagen få konsekvenser for hverken ledelsen eller de ansatte på Norgesvej.

Hos fagforbundene FOA og 3F kender man ikke til lignende sager. Her ser man i stedet en risiko for misbrug af nyttejobordningen ved, at kommuner sætter arbejdsløse til at løse opgaver, som presser ordinært ansatte ud.

Per Clausen (Ø) fra Enhedslisten vil nu spørge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) om, hvordan hun vil sikre, at der ikke sker misbrug.