Nyt center skal finde alternativ til forsøgsdyr

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fødevareminister Karen Hækkerup (S) har torsdag udpeget det hold, som skal stå i spidsen for et nyt center, som skal arbejde for at skabe bedre forhold for danske forsøgsdyr.

Fødevareministeriet oplyser, at det såkaldte 3R-center blandt andet skal udvikle alternativer til forsøgsdyr, så man kan skåne nogle af de mus, rotter, grise og andre dyr, der hvert år anvendes i forsøg i industrien. Centeret skal også finde svar på, hvordan man kan anvende så få forsøgsdyr som muligt.

Centeret er blevet til i samarbejde med medicinalindustrien og dyreværnsforeninger, og dets primære opgave bliver at sikre forsøgsdyrene bedre forhold.

Lederen af centerets bestyrelse bliver Christine Lydia Nellemann, der er seniorforsker og afdelingschef ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Under sig får hun en bestyrelse på seks personer fra både universitetsverdenen og industrien.

»Jeg ser frem til sammen med 3R-centret at kunne være med til at forbedre forholdene for forsøgsdyrene i Danmark og være med til at finde erstatninger til forsøg på dyr. Jeg håber også, at de resultater, som 3R-centeret opnår, kan hjælpe forsøgsdyr over hele verden,« siger Karen Hækkerup.

BNB