Nyhedschef undsiger Kaare R. Skou i læksag

TV2-journalisten Kaare R. Skou ved ikke, hvem der lækkede omstridt Irakmission. Nyhedschef banker sin medarbejder på plads.

TV 2-journalist Kaare R. Skou. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars K. Mikkelsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV2-journalisten Kaare R. Skou er på gyngende grund, når han siger, at han ved, hvem der tippede stationen om en omstridt Irakmission i 2007.

For det gør han ikke, understreger TV 2's nyhedschef Michael Dyrby over for politiken.dk.

Det sker, efter Kaare R. Skou har sagt, at det i 2007 var Forsvarsministeriet selv, der stod bag en omstridt lækage til TV 2 om, at danske jægersoldater skulle på tophemmelig mission til Irak.

- Det er muligt, at Kaare R. Skou tror, at han kan regne ud, hvem kilden er. Men han ved det ikke. Der er meget få mennesker, der ved, hvem kilden var, og de mennesker kan tælles på en hånd. Kaare R. Skou ved det ikke, siger Michael Dyrby.

Udsendelsen af jægersoldaterne blev lækket til TV 2, inden politikerne i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn blev orienteret.

En række tidligere og nuværende TV 2-ansatte bekræftede i denne uge, at oplysningen dengang blev lækket fra en medarbejder i Forsvarsministeriet, hvilket har fået oppositionen på Christiansborg til at kræve en undersøgelse af sagen. Forsvarsminister Søren Gade afviste tidligere onsdag at undersøge sagen yderligere.

Men Kaare R. Skou, der var med til at dække sagen for TV 2 i 2007, bekræfter, at lækket kom fra Forsvarsministeriet selv. Han vurderer dog, at der var tale om "en fodfejl", hvor den pågældende medarbejder fra Forsvarsministeriet kom til at tale sig over sig over for en journalist på TV 2.

Det vil nyhedschef Michael Dyrby ikke bekræfte.

- Vi afslører ikke vores kilder på TV 2. Og jeg kan sige, at Kaare ved ikke, hvem kilden er, siger Michael Dyrby.

/ritzau/