Nye tal: Integrationen er gået i stå

Indvandrere og efterkommere af indvandrere er i langt mindre grad end etniske danskere i arbejde. Også på andre punkter halter integrationen.

Integrationen af flygtninge, indvandrere og efterkommere står i stampe, skriver Jyllands-Posten. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Integrationen af flygtninge, indvandrere og efterkommere står i stampe. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Jyllands-Posten.

I 2001 opstillede en regeringsnedsat tænketank syv mål for en vellykket integration af indvandrere og flygtninge.

Målene omhandler danskkundskaber og uddannelse, beskæftigelse, selvforsørgelse, fravær af diskrimination, indvandreres, flygtninges og efterkommeres kontakt med etniske danskere i hverdagen, deltagelse i det politiske liv og tilslutning til grundlæggende værdier og normer.

Nu konkluderer den tidligere formand for Tænketank om Udfordringer i Integrationsindsatsen i Danmark, Erik Bonnerup, at det er gået alt for trægt med at nå målene, og at integrationen på en række områder har slået fejl.

»Konklusionen er klar: De hidtidige redskaber har ikke virket godt nok. Politikerne er nødt til at bruge nogle nye,« siger han til Jyllands-Posten og efterlyser konkrete, konstruktive løsninger.

Tallene viser blandt andet, at 73,4 procent af de etniske danskere har et job, mens blot 47,3 procent af indvandrere fra ikke-vestlige lande er i arbejde.

Samtidig er 42 procent af de mandlige og 47 procent af de kvindelige indvandrere fra ikke-vestlige lande i alderen fra 30 til 59 år på offentlig forsørgelse.

Integrationsminister Manu Sareen (R) siger til Jyllands-Posten, at regeringen »arbejder på højtryk for at finde nye løsninger«.