Nye oplysninger belaster Pape

Nye oplysninger i sagen om ulovlig støtte af fodboldklubben Viborg FF belaster den nye konservative leder Søren Pape Poulsen, vurderer lektor i forvaltningsret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye konservative leder Søren Pape Poulsen (K) belastes af nye oplysninger i sagen om ulovlig støtte af fodboldklubben Viborg FF, skriver bt.dk.

Statsforvaltningen har i en afgørelse i foråret slået fast, at Viborg Kommune med borgmester Søren Pape Poulsen i spidsen i 2011 ulovligt pålagde det kommunalt ejede energiselskab Energi Viborg at støtte byens økonomisk trængte fodboldklub med et navnesponsorat af klubbens stadion. Selv om Energi Viborgs bestyrelse havde sagt nej, så tvang kommunen energiselskabet til at købe stadion-navnet for 3,25 millioner kroner i tre år.  Et beløb, der passede fint med, at klubben akut manglede 2,5 millioner kroner i pengekassen.

Nu oplyser den daværende formand for Energi Viborg og tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Benny Ragner (DF), at Pape og et flertal i byrådet pålagde energiselskabet at betale dobbelt så meget for navnesponsoratet, som det reelt behøvede koste det offentligt ejede selskab.

Benny Ragner havde nemlig allerede inden byrådet afgjorde sagen drøftet med Viborg FFs ledelse at købe stadionnavnet for 500.000 kroner om året, altså halvdelen af det beløb, som byrådet efterfølgende tvang selskabet til at betale.

Ifølge Benny Ragner ville Viborg FF til gengæld få indført en klausul, som ville betyde, at klubben kunne opsige aftalen, hvis der kom et bedre bud. Det nåede aldrig at blive et konkret tilbud, men Benny Ragner vurderer, at han kunne have forhandlet det hjem. Især fordi han fik oplyst af Viborg FF, at der ikke var andre interesserede købere.

»Vores ejere (Viborg Kommune red.) mente åbenbart, at navnet kunne sælges for det dobbelte, og det blev vi så pålagt at købe. Det generer mig ad helvede til for sige det ærligt. Jeg har altid kunne arbejde ting på plads i Energi Viborg til en fornuftig pris. Men det fik jeg ikke lov til her,« siger Benny Ragner til BT.

Udtalelserne fra Benny Ragner er spegede, fordi Søren Pape Poulsen har fastholdt, at navneretten til Viborg Stadion blev handlet til markedspris. Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet husker ikke en lignende sag, og han mener, at de nye oplysninger fra Benny Ragner gør sagen endnu mere alvorlig.

»Statforvaltningen har afgjort, at det var ulovlig støtte fra kommunens side at pålægge energiselskabet at købe navnesponsoratet, men det har ikke været muligt at påvise, at der var betalt en for høj pris, så derfor har Statsforvaltningen ikke vurderet at det var tilfældet ud fra oplyste fakta i sagen. Derfor er det væsentlige oplysninger, der nu kommer frem og giver måske Statsforvaltningen anledning til at stille nye spørgsmål,« siger han.

Søren Pape Poulsen vil ikke kommentere Benny Ragners oplysninger.