Nye målinger viser fremgang til både S og V

I to nye meningsmålinger er der fremgang til henholdsvis Venstre og Socialdemokraterne. Og Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen står til at få 1,8 procent begge steder.

Arkivfoto. I to nye meningsmålinger er der fremgang til henholdsvis Venstre og Socialdemokraterne. Og Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen står til at få 1,8 procent begge steder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle ved, det går op og ned, sådan er jo. I hvert fald i dansk politik, hvor hele to nye målinger torsdag viser noget forskellige bevægelser.

Mens der er bevægelse at spore mellem rød og blå blok i en Epinion-måling lavet for DR Nyheder, er der stilstand mellem blokkene i en meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

Epinion-målingen vil formentlig blive nærlæst af de røde partier, for her går en samlet rød blok frem med seks mandater og haler dermed ganske markant ind på blå blok.

Ifølge Epinion-målingen står rød blok til at få 47,2 procent af stemmerne, mens blå blok får 52,8 procent. I den seneste Epinion-måling fra februar fik de røde partier samlet blot 43,8 procent af stemmerne.

Internt i rød blok er Socialdemokraterne det parti, der går mest frem. I februar-målingen stod regeringspartiet til at få 22 procent af stemmerne, mens der i dag ville være en vælgertilslutning på 23,9 procent.

De to målinger er foretaget i kølvandet på en periode, hvor både Venstre og Socialdemokraterne har været ude at markere sig med store annoncekampagner.

For Venstres vedkommende med budskabet om at kontanthjælpen er for høj, og at det ikke i tilstrækkelig grad kan betale sig at arbejde. Og for Socialdemokraterne med budskabet om at regeringen har lavet stramninger i asylpolitikken - blandt andet med kravet om at flygtninge og indvandrere i højere grad skal i arbejde.

Og Megafon-målingen viser da også en fremgang til begge partier; V får en tilslutning på 24,2 procent, men S står til 22,6 procent - altså ikke nær så opsigtsvækkende, som tilfældet er i Epinion-målingen.

Mindre indviklet er det måske for Uffe Elbæk, for hans parti, Alternativet, der for første gang er blevet målt af henholdsvis Epinion og Megafon, står i begge målinger til at få 1,8 procent af stemmerne. Dermed er partiet snublende tæt på at have opbakning fra de to procent af vælgerne, det kræves for at nå over spærregrænsen.