Nye Borgerliges formand: Vi skader ikke blå blok

En stram udlændingepolitik fører til bedre økonomi, mener Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund.

Pernille Vermund fotograferet til Nye Borgerliges årsmøde i Vejle lørdag d. 14. oktober 2017 (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejle. Nye Borgerlige er ikke bekymret over, at stemmespild rammer Folketingets borgerlige fløj og genvalget af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som statsminister, hvis partiet ikke kommer i Folketinget ved valget.

Det siger Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, ved partiets årsmøde lørdag i DGI-Byen i Vejle.

-Jeg er sådan set ret ligeglad med, hvordan de klarer sig. Det, der er vigtigt for mig, er, at Danmark kommer på ret kurs igen. Vi skal have genrejst Danmark. Så må man gøre det, der skal til, siger Pernille Vermund.

- Når politikerne ikke løser problemerne, så er vi nødt til at sætte dem stolen for døren.

Spørgsmål: Vil I hellere have Lars Løkke Rasmussen som statsminister end Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen?

- Absolut, siger Pernille Vermund.

På årsmødet anklager hun Løkke og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, for at åbne de danske grænser for over 20.000 migranter og indvandrere i 2015.

- Nu er det jo dem, der sidder ved magten. Derfor er det dem, der må tage de slag for, at de ikke får løst problemerne. Havde Mette Frederiksen siddet ved magten, så havde jeg bebrejdet hende, siger Pernille Vermund.

Økonomisk fører Nye Borgerlige en meget markant liberal politik. Partiet vil fjerne kontanthjælpen, indføre en flad skat på 37 procent uanset indkomst og give borgerløn på 6000 kroner om måneden for danske statsborgere.

- Det er absolut borgerligt. Jeg er borgerlig. Vi er borgerlige 100 procent. Udlændingepolitikken er så vigtig for os, fordi vi står med et problem, som er helt uden for nummer, siger Pernille Vermund.

- Vi kan tale skole-, skatte-, landbrugs- og sundhedspolitik. Det giver bare ikke ret meget mening, hvis vores samfund falder fra hinanden.

/rritzau/