Nye Borgerlige vinder byrådssæde: Det er guld værd

"Det er en kæmpe cadeau", siger Nye Borgerliges Mette Thiesen, som bliver valgt til byrådet i Hillerød

Nye Borgerlige holder årsmøde i Vejle lørdag d. 14. oktober 2017 Mette Thiesen. (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen

Med 1015 stemmer i Hillerød vinder Nye Borgerlige et sæde i en dansk kommunalbestyrelse, og det er guld værd, mener partiets spidskandidat.

- Det er fantastisk, at vi har mulighed for at præge de næste fire år i Hillerød, siger Mette Thiesen.

Thiesen blev valgt ind i byrådet for De Konservative i 2013, men tidligt på sommeren meddelte hun sit skifte til Nye Borgerlige, som hun har repræsenteret indtil valget.

Nye Borgerlige har ikke vundet mandater andre steder i landet.

- Som Pernille (Vermund, red.) har sagt fra starten, så er ethvert mandat guld værd. Vi er et nyt parti, og vi sidder ikke i Folketinget. Det er en kæmpe cadeau, siger Mette Thiesen.

Hun vil bruge de næste fire år på at "sikre sammenhængskraften" i Hillerød, og på at sørge for at kommunen "ikke skal bruge penge på integrationsprojekter".

Nye Borgerlige er i valgforbund med Venstre og Dansk Folkeparti. Partiet peger på Venstres borgmesterkandidat i Hillerød, Klaus Markussen.

- Vi peger på Klaus, som vi har gjort hele tiden. Nu skal der forhandles. Forhåbentlig kan det største parti - altså Venstre - tage borgmesterposten, siger Mette Thiesen.

Venstre, DF og Nye Borgerlige har ikke flertal efter tirsdagens valg. De kan sammen mønstre 12 mandater.

/ritzau/