Nye Borgerlige undrer sig over, at Dansk Folkeparti vil »efterlade regningen for en forfejlet udlændingepolitik på teenageværelset«

Det er »begrædeligt«, at Dansk Folkeparti er med i aftalen om tvangsfordeling af gymnasieelever. Det mener Nye Borgerliges undervisningsordfører Mette Thiesen.

Mette Thiesen (NB) kalder Marie Krarup og Dansk Folkepartis argumentation for at tvangsfordele gymnasieelever »paradoksal«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti er med i en aftale, der fremover skal tvangsfordele gymnasieelever efter forældrenes indkomst. Et af partiets argumenter er, at det er »en kamp mod islamisering«.

Nye Borgerlige er typisk enige med Dansk Folkeparti om udlændingepolitiske spørgsmål, men denne gang undrer man sig over partiets beslutning.

Det fortæller Mette Thiesen, der er undervisningsordfører i Nye Borgerlige.

»Det er utrolig begrædeligt, at man har fjernet det frie valg for danske unge. Og jeg undrer mig over, at DF tilsyneladende har ændret holdning og nu bidrager til endnu en lappeløsning. I Nye Borgerlige mener vi, det er sund fornuft, at regningen for en forfejlet udlændingepolitik ikke skal efterlades på teenageværelset,« siger hun.

Hun kalder det samtidig en »paradoksal argumentation«, når Dansk Folkepartis Marie Krarup siger, at det er en »kamp mod islamisering«.

»Det her kommer jo bare til at sprede problemet ud til de gymnasier, der faktisk fungerer. Man fratager en masse velfungerende danske gymnasieelever deres frie valg, fordi man tror, det løser et problem. Og det, synes vi, er virkelig trist,« siger Mette Thiesen.

Helikopterperspektiv

Regeringen har netop præsenteret en ny aftale, der fremover vil fordele elever på landets gymnasiale uddannelser efter, hvor meget deres forældre tjener.

Dansk Folkeparti har sammen med Kristendemokraterne og regeringens støttepartier stillet sig bag aftalen med begrundelsen, at »vi skal have stoppet udviklingen med gymnasier, som er domineret af ikkevestlige elever.«

Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Marie Krarup, fortæller derudover til Berlingske, at aftalen er en del af kampen mod »muslimsk kultur«. Hun mener således, at aftalen vil modvirke, at der opstår ikkevestlige parallelsamfund på gymnasierne.

Men den argumentation forstår Mette Thiesen altså ikke. Hun er uenig i, at det skal gå ud over danske unge, at der i årevis er blevet ført det, som Nye Borgerlige kalder en »forfejlet udlændingepolitik«.

»Intet tyder på, at man kan løse problemerne ved at tvangsfordele eleverne. Tværtimod sikrer man, at regningen for den igennem årtier forfejlede udlændingepolitik ender i teenageværelserne.«

Hvordan løser man så problemerne på de gymnasier, hvor der er en stor koncentration af ikkevestlige elever?

»Problemet er jo ikke kun på gymnasierne. På grund af en forfejlet udlændingepolitik har vi parallelsamfund i Danmark, så vi kunne starte med at få løst problemerne fra bunden ved at indføre et fuldt asylstop, at udvise kriminelle udlændinge efter første dom og sikre, at udlændinge forsørger sig selv.«

Det løser vel ikke nogen problemer på gymnasierne at indføre asylstop og udvise kriminelle?

»Man bliver nødt til at hæve sig lidt op i et helikopterperspektiv og se, hvad der forårsager problemerne. Og det er, at der er blevet ført en forfejlet udlændingepolitik. Problemerne skal løses, men regningen skal ikke efterlades hos de unge eller på børneværelserne,« siger Mette Thiesen.