Nye Borgerlige-spidskandidat sigtet for at dele drabsvideo

Jeppe Juhl nægter sig skyldig i sigtelse om, at han som ansvarlig for netmedie skal have delt drabsvideo.

Jeppe Juhl er spidskandidat for Nye Borgerlige i Københavns Omegns Storkreds. Han blev onsdag anholdt for at have delt drabsvideo fra Marokko-drab. Han nægter sig dog skyldig. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Nye Borgerliges spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds, Jeppe Juhl, er blevet sigtet for at have delt drabsvideo fra Marokko-drab.

Det oplyser Jeppe Juhl til Berlingske, og han bekræfter det over for Ritzau. Han oplyser samtidig, at han nægter sig skyldig.

Han fortæller, at han onsdag morgen omkring klokken syv blev anholdt, indbragt til afhøring på Station Bellahøj og sigtet.

Ifølge ham selv er han sigtet for som ansvarlig for netmediet NewSpeek at have delt den blodige drabsvideo fra Marokko, der viser et af drabene på en dansk og en norsk kvinde i december.

Men han nægter pure at have haft noget at gøre med at dele videoen.

»Jeg har intet haft at gøre med NewSpeek i to år. Det tror jeg ikke kræver særlig mange minutters research at finde ud af. Men det har åbenbart været for svært, eller også har de ment, at jeg stadig har haft det«.

»Men det har jeg ikke. Det kan jo så komme frem, hvis jeg nogensinde kommer for retten. Men det gør sagen ikke. Sigtelsen bliver frafaldet«, siger Jeppe Juhl til Ritzau.

Han fortæller, at han ikke mener, at videoen bør deles, men at der bør være en debat om det.

»Jeg mener ikke, at den video skal deles. Jeg mener, at det er forfærdeligt for de pårørende til de dræbte.«

»Men til gengæld mener jeg heller ikke, at min mening nødvendigvis kan stå uimodsagt. Det er ikke oplagt, at den ikke har offentlighedens interesse. Hvad med de billeder, der blev vist fra Vietnam?«

Jeppe Juhl understreger, at han ikke forsvarer deling af videoen.

»Jeg kunne aldrig finde på at se den og derfor heller aldrig finde på at linke til den.«

»Men det er faktisk uvedkommende, for det er da en debat værdig«, siger han og kalder samtidig anholdelsen for en »overreaktion«.

Københavns Politi oplyser på Twitter, at i alt tre onsdag er anholdt for at have delt drabsvideoen.

»Vi opfordrer på det kraftigste til ikke at dele videoer som denne. Det er strafbart og kan have store konsekvenser for ofre og efterladte«, skriver politiet.

Tidligere er flere andre blevet sigtet for at have delt videoen, der stammer fra drabssagen i Marokko.

Her blev 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland på 28 år slået ihjel under et overfald i Atlasbjergene. De blev stukket med kniv og halshugget. Forbrydelsen er blevet beskrevet som en terrorhandling.

/ritzau/