Nye Borgerlige ekskluderer kandidat efter racistisk mail

Det nye højrefløjsparti har ekskluderet endnu en kandidat i kommunalvalgkampen.

Nye Borgerlige holder årsmøde i Vejle lørdag d. 14. oktober 2017 Pernille Vermund og Flemming Rose. (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Muslimer er en kræftsvulst, og kulturradikale landsforrædere skal op mod muren. Sådan lød det tidligere på ugen i en kampagnemail fra Lars Kiil, der stiller op i kommunalvalget for Nye Borgerlige i Gentofte Kommune.

Nu er han ekskluderet fra det nye højrefløjsparti. Det skriver Dagbladet Information.

Mailen, som blev sendt til en stor gruppe borgere i Gentofte Kommune, indledte Lars Kiil med »kære patrioter«.

I den 21 sider lange tekst beskriver han muslimer som kræftsvulster og retter voldelige trusler mod kulturradikale landsforrædere som tidligere partiformænd Uffe Ellemann-Jensen (V) og Poul Schlüter (K).

Han anklager også jøderne for at være arkitekterne bag den afrikanske og mellemøstlige indvandring til Europa som led i en global jødisk sammensværgelse mod Vesten.

Da bestyrelsen i Nye Borgerliges lokalafdeling i Gentofte blev klar over mailens indhold, rettede de henvendelse til partiets hovedbestyrelse, der kort efter ekskluderede Lars Kiil, skriver Information.

»Lars Kiils opstilling er en fejl. Jeg kunne ikke engang læse mailen til ende: antisemitisme, holocaustbenægtelse og racisme.«

»Sådan en mand kan vi selvfølgelig ikke have på listen for Nye Borgerlige,« siger partiets næstformand og medstifter, Peter Seier Christensen, til Information.

Men simpel søgning på nettet viser, at Lars Kiil tidligere har modtaget en dom på 50 dages fængsel for trusler rettet mod ligestillingscenteret Kvinfo i 2012.

»Hvis Kvinfo sammenligner os antifeminister med Breivik, synes jeg, vi skal lave fuld Breivik på Kvinfo,« skrev Lars Kiil dengang på Facebook.

Lars Kiil er ikke den eneste kandidat, Nye Borgerlige har ekskluderet i valgkampen.

Partiets spidskandidat i Frederikssund, Morten Johan Lintrup, blev også smidt ud, efter han havde bifaldet sterilisation af muslimske rohingya-flygtninge i Bangladesh.

Lars Kiil stiller både op til kommunalvalget i Gentofte Kommune og regionsrådsvalget i Region Hovedstaden.

/ritzau/