Nyborgs borgmester beskylder afhopper for vælgerbedrag

Kuptruet borgmester i Nyborg beskylder det nu tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen for at bedrage vælgerne.

Kampen om borgmesterstolen i Nyborg Kommune blussede fredag morgen op, da det socialdemokratiske byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen (S) meddelte, at han forlader partiet til fordel for Venstre og peger på Kenneth Muhs (V) som ny førstemand i kommunen.

Dermed sidder Venstre og Dansk Folkeparti nu på 13 ud af 25 mandater i byrådet.

Den siddende borgmester, Erik Christensen (S), er skuffet over sin nu tidligere partikollegas beslutning.

»Jeg er noget rystet og skuffet over, at Jan Reimer her 10-11 dage efter valget finder ud af, at han er venstremand og ikke socialdemokrat,« siger Erik Christensen ifølge dr.dk. Han tilføjer:

»Det, må jeg sige, er vælgerbedrag«.

Jan Reimer Christiansen oplyste ifølge fyens.dk selv i en pressemeddelelse tidligere fredag:

»Det er vigtigt for mig, at jeg er med til at skabe forandring. Det føler jeg ikke, jeg har kunnet eller vil få mulighed for som medlem af Socialdemokraterne. Derfor er jeg kommet frem til, at de værdier og den politik, som jeg står for og vil kendes på, bedst understøttes i Venstre«.

Lørdag skal byrådets partier efter planen mødes til nye forhandlinger, og nu står Kenneth Muhs altså til at blive borgmester med opbakning fra Dansk Folkeparti.

Og det selv om Socialdemokraterne i Nyborg opnåede 38,6 procent af stemmerne ved kommunalvalget 19. november.

Også andre steder i landet har borgmesterkæden skiftet skuldre, når partier er sprunget fra aftaler, eller når politikere har skiftet parti. Derfor forstår Erik Christensen godt, »hvis der er nogen vælgere, der vælger at sige, at det er det rene cirkus det her«.

Han håber, at Kenneth Muhs ikke vil bruge Jan Reimer Christiansens partiskifte til selv at overtage posten.

»Jeg håber selvfølgelig, at Venstre tænker sig rigtig meget om og respekterer vælgernes afgørelse den 19. november,« siger Erik Christensen ifølge dr.dk.

Han har ifølge Politiken tilbudt Venstre at genåbne den konstitueringsaftale, der lå inden Jan Reimer Christiansens partiskifte, for at se på om elementer af den kan reguleres til alle parters tilfredshed.

Kenneth Muhs konstaterede ifølge fyens.dk fredag, at der »nu er et nyt flertal i Nyborg Kommune«, der peger på ham som borgmester.