Ny Venstremand melder sig i koret: Jeg er meget skuffet

Inger Støjberg var den Venstre-politiker, der fik næst flest personlige stemmer ved folketingsvalget, og det skuffer flere medlemmer af Venstre, at hun ikke har fået en plads i partiets ledelse. Heriblandt tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard.

(ARKIV) Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i åbent samråd om beslutningen undtagelsesfrit at adskille ægtepar på asylcentre, hvor den ene ægtefælle er under 18 år, i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, fredag den 23. juni 2017. Den ulovlige adskillelse af unge par på asylcentre er bragt ind i regeringsforhandlingerne. Det kan ende med en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det skriver Ritzau, torsdag den 13. juni 2019.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et folkeingsvalg, hvor Venstre tabte regeringsmagten, men gik ni mandater frem, var formandsopgøret aflyst, da Venstre på et gruppemøde skulle fordele ledelsesposterne i partiet.

Lars Løkke Rasmussen skulle fortsætte som formand, men derudover var der kamp om pladserne, og da stolelegen var slut, havde Venstres store stemmesluger og tidligere markante udlændinge- og integreationsminister Inger Støjberg ikke fået plads i Venstres ledelse

Kristian Jensen blev gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen blev politisk ordfører, og Sophie Løhde fik den post, som Lars Løkke Rasmussen ifølge Berlingskes kilder havde tiltænkt Inger Støjberg. Som altså ikke fik noget.

Og det er ifølge DR Nyheder fuldstændigt uforstående for tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard.

»Med 2. højeste stemmetal i Venstre kun overgået af Løkke, så forfølg din politik. Jeg er meget skuffet over, at gruppen ikke gav dig deres majoritet. Flere af dem kan takke dig for, at de har deres mandat!!!« skriver Tina Nedergaard ifølge DR Nyheder på facebook.

Inger Støjberg fik 28.420 personlige stemmer ved valget, og har ifølge Tina Nedergaard været med til at sikre flere af de folketingsmandater, som nu har stemt imod Inger Støjberg i ledelsen.

Tina Nedergaard er ikke den eneste Venstrepolitiker, som ikke er tilfreds med Inger Støjbergs fravær i partiets ledelse.

Også Venstres tidligere gruppeformand Søren Gade er skuffet. Han så gerne, at Støjberg havde fået en plads i Venstres ledelse, fortæller han til TV Midtvest.

»Inger Støjberg er jo et menneske, som fik over 28.000 personlige stemmer. Hun fik 73 procent af alle stemmer, der blev afgivet i Skive Kommune, og måske den største årsag til at Venstre gik frem,« siger Søren Gade, som frygter, at Venstre nu kan miste en del af de vælgere, der har stemt personligt på Inger Støjberg.