Ny spindoktor til Hjort

Finansministeren henter sin anden særlige rådgiver i kommunikationsbureau.

Claus Hjort Frederiksen byder velkommen inden for til endnu en særlig rådgiver, de såkaldte spindoktorer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Regeringen har fået endnu en spindoktor.

Denne gang i Finansministeriet, hvor Lisbeth Mikkelsen er blevet ansat som særlig rådgiver.

Her skal hun sammen med ministeriets anden særlige rådgiver, Søren Møller Andersen, rådgive finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Dermed bliver Claus Hjort Frederiksen regeringens kun anden minister, der har to særlige rådgivere ansat. I modsætning til under Helle Thorning-Schmidt (S) er det nu kun medlemmer af regeringens koordinationsudvalg, der har lov at ansætte to særlige rådgivere.

Koordinationsudvalget er et af regeringens helt centrale organer, der behandler og koordinere alle større, væsentlige initiativer fra regeringen - eksempelvis store regeringsudspil og lovforslag.

Koordinationsudvalget mødes normalt en gang om ugen og består af statsministeren, udenrigsministeren og finansministeren.

»Claus Hjort er en heldig mand«

Lisbeth Mikkelsen er uddannet cand.merc. i marketing og kommunikation fra CBS og kommer fra en stilling som senior consultant i kommunikationsbureauet Radius Kommunikation.

»Claus Hjort er en heldig mand. Lisbeth Mikkelsen har en fin, fin næse for politisk kommunikation. Og så har hun værdier og hjerte på rette sted,« siger Asbjørn Haugstrup, der er administrerende direktør for Radius og i øvrigt tidligere spindoktor for både Margrethe Vestager og Martin Lidegaard, til altinget.dk.

Lisbeth Mikkelsen har tidligere været ansat i Venstres pressetjeneste. Lisbeth Mikkelsen begynder i jobbet 19. oktober.

BNB