Ny skattereform på bordet hos Thorning og Vestager

I det dramatiske slutspil om et nyt regeringsgrundlag indgår der forslag om en ny skattereform.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det dramatiske slutspil om et nyt regeringsgrundlag indgår der forslag om en ny skattereform. En reform, der skal sænke skatten på arbejde og sikre dansk konkurrenceevne, erfarer Børsen.

Af den offentlige debat er det alene fremgået, at partierne har skullet forholde sig til konkrete emner som millionærskat, grænsen for topskat og de nye skatter til den finansielle sektor, der er en del af forslagene fra Socialdemokraterne og SF. Forslag, som De Radikale ikke bryder sig om. De vil i stedet sænke skatten på arbejde, og det er altså nu ifølge Børsen på bordet i forhandlingslokalet, hvor partierne på tolvte dag forsøger at få et regeringsgrundlag på plads.

Læs også: Skæbnedag for Helle Thornings nye regering

Ifølge avisens politiske kommentator, Helle Ib, er en skitse i forhandlingerne først at gennemføre trepartsforhandlinger med lønmodtagere og arbejdsgivere for at styrke Danmarks konkurrenceevne. Her vil man bl.a. skulle diskutere uddannelse, opkvalificering, øget arbejdsudbud og indretning af dagpengesystemet.

Dernæst, skriver Børsen, er tanken, at S, SF og de Radikale vil tage initiativ til en skattereform, der kan leve op til nogle af erhvervslivets ønsker. Håbet er at kunne få Venstre med i en skattereform, og på den måde skabe flertal uden om Enhedslisten, som er stærke modstandere af skattelettelser.

Detaljerne om en skattereform falder dog først endeligt på plads, hvis der kan blive blive enighed på tværs af partierne om den økonomiske politik, som har været det største problem i forhandlingerne.

INFOshop: Danskerne: Sæt skatten op