Ny redegørelse øger mistanken om Bødskov-løgn

En redegørelse fra Københavns Kommune, som BT har fået indsigt i, får endnu engang politikere til at stille spørgsmålstegn ved Morten Bødskovs forklaring om den omstridte aflysning af Retsudvalget og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye oplysninger forstærker mistanken om, at justitsminister Morten Bødskov (S) har givet usande oplysninger i forbindelse med den omstridte aflysning af Retsudvalget og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania 29 februar sidste år. Det skriver BT.

En redegørelse fra Københavns Kommune, som BT har fået indsigt i, får endnu engang politikere til at stille spørgsmålstegn ved Morten Bødskovs forklaring om, at han måtte aflyse den planlagte studietur til Christiania på grund af et afbud fra Københavns daværende politidirektør Johan Reimann.

I redegørelsen fremgår det, at daværende øverste operationelle chef for Københavns Politi og således chef for indsatsen på Christiania Jørn Aaby samt vicepolitiinspektør Mogens Lauritsen stod for udarbejdelsen af Københavns Politis oplæg til et møde på Christiansborg, som en del af studieturen.

Det viser, at studieturen blev taget yderst alvorlig i Københavns Politi, samt at man havde to ledende politichefer, som var klædt rigeligt på til at deltage i Christania-mødet i Folketinget ved afbud fra politidirektøren selv.

»Retsudvalget har et fortrinligt samarbejde med begge politichefer, der havde været lige så kompetente til at give en briefing som Johan Reimann, så det var slet ikke nødvendigt, at netop Reimann deltog. Jørn Aaby havde jo netop det operationelle ansvar for Københavns Politi og indsatsen på Christiania. Det er blot med til at tegne et billede af, at aflysningen lugter fælt. Det vil jeg naturligvis tage op på tirsdag under samrådet, siger Peter Skaarup (DF), gruppeformand for Dansk Folkeparti, til BT.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V) , forklarer til BT, at retsudvalgets udflugt også havde stor betydning for politiet, hvilket gør det besynderligt, at deres egen direktør aflyser.