Ny ordførerpost til Astrid Krag

En ordførerrokade hos Socialdemokraterne gør Thomas Jensen til erhvervsordfører efter Benny Engelbrecht. Den tidligere SF-minister Astrid Krag bliver ny skatteordfører.

ARKIVFOTO. Astrid Krag bliver ny skatteordfører for Socialdemokraterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter Morten Østergaards (R) udnævnelse til indenrigs- og økonomiminister er det nødvendigt med en ordførerrokade hos Socialdemoraterne, der leverer Østergaards afløser i Skatteministeriet.

Thomas Jensen (S) blev af flere nævnt som en af favoritterne til posten som skatteminister, der dog gik til Benny Engelbrecht (S). I stedet overtager Thomas Jensen posten som erhvervsordfører efter Engelbrecht, mens den tidligere SFer Astrid Krag (S) bliver skatteordfører i stedet for Jensen.

Det fremgår af dagsordenen for partiets gruppemøde tirsdag, som folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff (S) har sendt ud på Twitter. Selv skal han være formand for Transportudvalget, en udnævnelse som Rasmus Horn Langhoff betegner som »et drømmejob« på Twitter.

Socialdemokraternes nye skatteordfører, Astrid Krag, har tidligere været sundhedsminister, da hun sad i regering for SF. Efter skiftet til Socialdemokraterne blev hun partiets ældreordfører.