Ny minister vil videreføre Tesfayes linje i udlændingepolitikken

En stram, men ikke skør udlændingepolitik er fortsat mantra med ny minister, som griber bold efter Tesfaye.

Nyudnævnte udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) siger ved overtagelsen af ministeriet, at han vil videreføre Mattias Tesfayes linje om at føre en stram, men ikke skør udlændingepolitik. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke det ministerium, han havde drømt om. Ikke desto mindre følger der med posten som udlændinge- og integrationsminister et kæmpe ansvar.

Og det er et ansvar, som Kaare Dybvad Bek (S) tager på sig, når han mandag overtager ministeriet efter Mattias Tesfaye (S).

»Der er mange, som siger, at det ikke var den post, de forventede at få. Men jeg tror, at uanset hvad er det en enormt vigtig post,« siger han i forbindelse med overdragelsen.

»Det er en post, hvor meget af det, vi ellers går og diskuterer i politik, er defineret af, om vi kan holde styr på, hvor mange der kommer til landet, om vi sørger for at få folk i job, om vi sørger for, at unge med minoritetsbaggrund får en uddannelse.«

»Altså de sigtelinjer er jo det, der gør, om vores uddannelsessystem fungerer, om vores arbejdsmarked fungerer, om vores boligområder fungerer,« siger Kaare Dybvad Bek.

Udskiftningen i Udlændinge- og Integrationsministeriet er en del af en rokade, som sker, efter at Nick Hækkerup (S) søndag aften annoncerede, at han træder tilbage som justitsminister og forlader dansk politik. Han tiltræder i stedet jobbet som direktør i Bryggeriforeningen.

Farvellet til dansk politik betyder, at Mattias Tesfaye, der de sidste tre år har været udlændinge- og integrationsminister, bliver ny justitsminister.

Der er dog ikke meget, som vil se anderledes ud, når Kaare Dybvad Bek, der det seneste år været indenrigs- og boligminister, overtager posten.

Han vil videreføre Mattias Tesfayes linje med »en stram, men ikke skør« udlændingepolitik, understreger han.

»Hvis jeg lykkes med at fortsætte den, er det sådan set en stor bedrift.«

Og det er et omdiskuteret ministerium, som Kaare Dybvad Bek overtager.

Aktuelt fylder regeringens planer om at etablere et modtagecenter uden for Europa i den offentlige debat. Planen har mødt kritik fra flere sider.

I den forbindelse har regeringen i sidste uge meddelt, at der er forhandlinger med det centralafrikanske land Rwanda om et modtagecenter, som skal stå for asylbehandling af flygtninge, der kommer til Danmark.

Hvordan Kaare Dybvad Bek vil håndtere sagen, vil han endnu ikke løfte sløret for. Men målet er det samme:

»Min ambition er selvfølgelig den, vi gik til valg på, at vi lander en aftale. Det arbejder jeg på fra dag et. Og jeg skal have styr på detaljerne i det, før jeg begynder at sige lidt mere om det,« siger han.

/ritzau/

Hør dagens afsnit af Pilestræde: