Ny minister forsvarer tørklæder

Kun en uge efter sin udnævnelse til kirke- og integrationsminister er Birthe Rønn Hornbech (V) på kollisionskurs med Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Birthe Rønn Hornbech forsvarer, at muslimske kvinder bærer tørklæde, og hun kunne selv finde på at bære tørklæde i trods, erklærer den nye minister til Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

»Jeg har talt med flere universitetsstuderende, for hvem det absolut ikke er undertrykkende, men en beskyttelse af deres identitet. Der er jo også nogle, der tager det på i trods. Der er ingen tvivl for mig om, at jo mere vi taler om tørklæder, jo flere får vi. Og jeg ville også selv blive enormt stædig, hvis man ville tvinge mig til et eller andet. Så ville jeg også demonstrere,« siger Birthe Rønn Hornbech.

Pia Kjærsgaard finder meldingen for »dumstædig og provokerende«.

»Jeg synes, at det er højst ejendommeligt, at en minister vil reagere i trods. Det hører ingen steder hjemme. Birthe Rønn Hornbech har mange gange før reageret i trods, men jeg troede, at det var et overstået kapitel, da hun blev minister,« siger hun til Jyllands-Posten.

Pia Kjærsgaard vil forbyde tørklæder på uddannelsesinstitutioner, fordi tørklæder er undertrykkende. Men det synspunkt tager Birthe Rønn Hornbech afstand fra.

»Det er alt for unuanceret, og det er lige præcis de generaliseringer, jeg ikke bryder mig om,« siger ministeren.

Kilde: Jyllands-Posten