Ny minister droppede EU-møde om post

Danmarks transportminister droppede mandag rådsmøde i EU til fordel for mediearrangement på sin hjemegn. Socialdemokraterne kritiserer prioriteringen.

Transportminister Jakob Axel Nielsen (K) var ikke med, da EU's transportministre mandag holdt rådsmøde, hvor liberalisering af postvæsnet var på dagsordenen.

I stedet var den ny minister blandt deltagerne hos Nordjyske Medier og Aalborg Industri- & Handelskammer, der arrangerede en nordjysk åbningsdebat forud for Folketingets åbning. Jakob Axel Nielsen er valgt i Nordjylland.

Det vækker hård kritik fra Socialdemokraterne.

- Jeg undrer mig meget. Det er en helt klar fejltagelse fra en ny minister, der prioriterer lokalt frem for at fremlægge Danmarks holdning i ministerrådet. Det ville også være hans første møde i ministerrådet, hvor han kunne møde nye kolleger og skabe nye alliancer, siger den socialdemokratiske trafikordfører, Magnus Heunicke, til Ritzau.

Jakob Axel Nielsen fik efter en lang debat i Folketingets Europaudvalg fredag mandat til at fremsætte Danmarks holdninger i EU. På det tidspunkt sagde han intet om, at han ville blive hjemme og i stedet deltage i en lokal debat.

/ritzau/