Ny melding: Det var os, der anbefalede statsministeren at bruge værnemidler på minkfarm uden smitte

Det var Fødevarestyrelsen, der anbefalede statsministeren at bruge værnemidler på en minkfarm, hvor der ikke har været påvist smitte, og hvor alle mink var blevet aflivet. Mette Frederiksen er blevet kritiseret for at overdrive sundhedsfaren.

Statsminister Mette Frederiksen er blevet kritiseret for at overdrive smittefaren, fordi hun brugte værnemidler under et besøg på en minkfarm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Fødevarestyrelsen oplyser nu, at det var den, der anbefalede statsminister Mette Frederiksen (S) at bære værnemidler under besøget hos minkavler Peter Hindbo i Kolding. Også selv om der ikke er fundet coronavirus på Peter Hindbos minkfarm, for anbefalingerne gælder ved alle minkfarme.

Styrelsen oplyser, at anbefalingerne følger de retningslinjer, som også Fødevarestyrelsens medarbejdere arbejder ud fra. Anbefalingerne omfatter kirurgisk mundbind, engangshandsker, engangsovertræk, visir, støvler samt sprit til hænder.

​Kritiseret for at »smøre tykt på«

Torsdag vakte et billede af statsministeren iført værnemidler debat om, hvorvidt det er nødvendigt at bære så mange værnemidler, når man besøger en minkfarm, hvor der ikke er påvist smitte med coronavirus.

Mette Frederiksen blev af borgerlige politikere beskyldt for at »smøre tykt« på. Siden besøget på minkfarmen i Kolding er statsministeren blevet skudt i skoene at overdrive sundhedsfaren ved minkfarme, hvor der ikke har været konstateret coronavirus.

Jan E. Jørgensen fra Venstre skrev på Twitter torsdag:

»Hvor er det tykt. Statsministeren misser ingen lejlighed til at understrege, at minkene udgjorde en AKUT fare for folkesundheden – hvorfor der ikke var tid til at overholde grundloven. Her står hun på en minkfarm – uden mink – for de er døde – og har i øvrigt aldrig været syge!«