Ny måling sender Alternativet over spærregrænsen

Med 2,2 procent af stemmerne er Alternativet i en ny meningsmåling over spærregrænsen på to procent.

Beinovs hotspot med Jesper Beinov og Uffe Elbæk fra det politiske parti Alternativet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Hvis der var valg i morgen, ville Alternativet lige nøjagtig komme i Folketinget med fire mandater.

Det viser den første meningsmåling fra YouGov, efter det nystiftede parti afleverede sine godkendte vælgererklæringer i slutningen af februar, skriver Metroxpress.

Målingen vækker ikke overraskende glæde hos partiets stifter, den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk, der i dag er løsgænger i Folketinget.

»Det er meget motiverende for undertegnede og alle, der har været involveret fra start. Men vi er meget ydmyge, for der er ikke noget, der er givet. Men det er dejligt at mærke, at der er vælgere derude, der synes, at den dagsorden, vi har rejst om bæredygtig omstilling, er noget, de kan se sig selv i,« siger han til mx.dk.

Ifølge YouGov-målingen er der statistisk set 95 procents sandsynlighed for, at mellem 1,4 procent og 3,0 procent af vælgerne vil sætte kryds ved Alternativet på valgdagen.

Målingen kommer dagen efter, at den kontroversielle erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen meddelte sit kandidatur. Han er velkommen i Alternativet, men partiet vil ikke følge hans ønske om at gøre ham til spidskandidat. Det kan ikke komme på tale at yde særbehandling til nogen, fordi de er kendte, lød det fra Uffe Elbæk.

Med fire mandater til Alternativet går rød blok frem med to mandater i YouGov-målingen og står derfor til 78 mandater - stadig ikke nok til at true blå bloks komfortable føring, skriver mx.dk.