Ny måling: S igen Danmarks største parti

Socialdemokraterne overhaler Venstre i ny måling foretaget af Norstat for netavisen Altinget. De Konservative er under fire procent.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - her under sit besøg i Sierra Leone - kan sole sig i en ny måling, som viser, at Socialdemokraterne ville blive Danmarks største parti, hvis der var valg i morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Der er fortsat langt til tidligere tiders 30 procent, men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes partifæller kan glæde sig over, at Socialdemokraterne nu går frem i en ny meningsmåling.

Ifølge målingen, der er lavet af Norstat har for netavisen Altinget, ville Socialdemokraterne få 23,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Og det er nok til at overhale Venstre, som må nøjes med 22,7 procent.

Det er dog værd at bemærke, at forskellen ikke er statistisk signifikant, da usikkerheden i målingen for de to partier er på cirka 2,1 procentpoint. Det skriver Altinget.

Lige efter Socialdemokraterne og Venstre følger Dansk Folkeparti med 22,1 procent i målingen. Det svarer til 39 mandater - en fremgang på 17 mandater siden valget.

Anderledes svært ser det ud for de Konservative og politisk leder Søren Pape Poulsen (K). I målingen står partiet kun til at få 3,9 af stemmerne.

Samlet set står rød blok til 44,9 procent af stemmerne, mens blå blok tegner sig for 53,3 procent.