Ny måling gør S større end ved seneste valg

Regeringspartiet får sin bedste meningsmåling siden folketingsvalget for snart fire år siden.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er vågnet til en god nyhed mandag morgen, efter en ny meningsmåling fra Voxmeter ifølge TV 2 viser, at Socialdemokraterne nu har en højere tilslutning blandt vælgerne end ved valget i 2011.

Det er første gang, det er tilfældet, siden Helle Thorning-Schmidt overtog statsministerkontoret.

I målingen står Socialdemokraterne til at få 25,5 procent af stemmerne, hvilket er 0,7 procentpoint flere end ved det seneste folketingsvalg.

Inden Thorning trykker på valgknappen, skal hun dog notere sig, at rød blok med samlede 84 mandater fortsat halter efter blå blok, der står til at få 91 mandater.

Målingen er da også dårlig læsning for regeringspartneren de Radikale, der står til bare 6,4 procent, hvilket i så fald ville gøre partiet til rød bloks mindste.

Endnu værre er tallene for Det Konservative Folkeparti, der ellers på det seneste har gjort sig ret bemærket med sin STOP-kampagne, herunder sloganet Stop-nazi-islam-isme. Partiet nøjes med bare 2,9 procent i meningsmålingen.

Målingen har en statistisk usikkerhed på maksimalt 2,7 procentpoint.

I Berlingske Barometers vægtede gennemsnit står Socialdemokraterne dog stadig til en mindre tilbagegang til 24,1 procent af stemmerne.

BNB