Ny K-frontfigur: Det har været en møgsag

Carina Christensen erkender, at Henriette Kjærs økonomiske problemer har plaget hele partiet.

Henriette Kjærs personlige problemer med økonomien har givet problemer for hele Det Konservative Folkeparti.

Det erkender partiets nye politiske ordfører, Carina Christensen, efter Henriette Kjær onsdag formiddag trak sig fra sine konservative topposter.

- Det har været en rigtig møgsag, som vi gerne havde været foruden, siger Carina Christensen, som dog understreger, at Henriette Kjær har været hårdest ramt.

- Det har været en irriterende sag for os alle, men ikke mindst for Henriette og hendes familie.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogen synes, at De Konservative ligner et parti i total nedsmeltning?

- Ja, det kan jeg godt. Det har været en turbulent tid, og derfor er det vigtig, at vi nu tage arbejdstøjet på for at markere konservative politik, siger Carina Christensen.

Den nye frontløber for konservativ politiker håber, at Henriette Kjær på et tidspunkt ændrer holdning og vender tilbage til politik.

- Det er tab for Danmark. Hun er en dygtig og kompetent politiker, så det er ærgerligt, det er endt sådan her. Men jeg respekterer Henriette som menneske og som politiker, og derfor respekterer jeg også hendes beslutning, siger Carina Christensen.

Hun vil nu arbejde hårdt for at give sit bidrag til at rejse De Konservative fra det historisk ringe niveau, som partiet lige nu indtager i meningsmålingerne.

- Jeg er meget stolt over den tillid, man har vist mig. Jeg kan love alle, at jeg vil arbejde 24 timer i døgnet for at skaffe fremgang for Det Konservative Folkeparti og genvinde regeringsmagten, siger hun.

/ritzau/