Ny K-formand vil gøre op med lektiecafe, kriminalitet og topskat

På sit første pressemøde satte den ny formand for Konservative, Søren Pape Poulsen, ord på tre af de emner, der optager ham politisk.

Det Konservative Folkeparti holder pressemøde og præsenterer Søren Pape Poulsen som ny formand efter Lars Barfoed. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved sit første pressemøde i bibliotekshaven ved det jødiske museum sammen med den afgående formand, Lars Barfoed (K) ved sin side, satte Søren Pape Poulsen (K) for første gang ord på de emner, der optager ham.

»Den første ting er folkeskolereformen. Ikke den folkeskolereform, vi alle sammen er enige om, og som træder i kraft nu, men den meget kedelige version 2.0, der venter efter næste valg. Tænk sig, at dette land har politikere, der vil bestemme, hvornår forældre må være sammen med deres børn,« siger han med henvisning til den tvungne lektiecafe, som forligsparterne bag folkeskolereformen har aftalt skal træde i kraft efter næste folketingsvalg.

»Jeg tænker på den sygeplejerske, der har aftenvagt. Skal vi bestemme, at hun ikke må se sine børn, fordi de skal være henne på skolen til lektiecafe? Det grænser til det uanstændige, at vi ikke respekterer familiernes ret til at bestemme over deres egen børn,« siger Søren Pape Poulsen og fortsatte med det næste punkt, der står højt på den politiske agenda hos borgmesteren fra Viborg.

»Der er alt for mange, der betaler topskat. Jeg er faktisk ligeglad med, hvor rige mennesker bliver, så længe vi tager hånd om de mest udsatte grupper. Men topskatten er værdipolitik, og vi siger til folk: Gå på arbejde, gør en ekstra indsats og når du gør det, så kommer vi og plukker dig fuldstændig. Jeg synes, det er forkert,« siger Søren Pape Poulsen.

Det tredje punkt, han fremhæver på pressemødet, er kriminalitet.

»Jeg kan godt afsløre, at jeg er en klassisk konservativ tough-on-crime-type. Men det, der rører mig allermest, er, at vi skal finde os i, at der kommer østeuropæere og danske forbrydere og tømmer vores hjem og knægter den private ejendomsret. Det er en skandale, og det mest voldsomme man kan gøre,« siger Søren Pape Poulsen, der mener, at man skal sætte »hårdt ind« for at gøre op med problemet.

Han understreger i samme stund, at partiet vil diskutere politik på sommergruppemødet i næste uge, og at han glæder sig til samarbejdet.