Ny beskæftigelsesminister: Der venter store og vigtige opgaver

Jørgen Neergard Larsen glæder sig til at afløse Henrik Dam Kristensen som beskæftigelsesminister. Han anerkender, at der venter store og vigtige opgaver.

Henrik Dam Kristensen overdrager til Jørgen Neergaard Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kontanthjælpsloft, dagpengekommission og udenlandsk arbejdskraft, der presser danske lønninger ned.

Det er næppe nogen tilsnigelse at konkludere, at den nye beskæftigelsesminister, Jørgen Neergaard Larsen (V), får hænderne fulde i den kommende regeringsperiode.

Mandag fik han formelt overdraget sit nye ministerium af sin forgænger, Henrik Dam Kristensen (S), og sidstnævnte spår, at Jørgen Neergaard Larsen får brug for al den viden og erfaring, han har optjent som administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening.

»Det er ingen hemmelighed, at du og jeg har mødtes en hel del gange på mit kontor. Jeg røber heller ingen hemmelighed ved at sige, at du har været dybt optaget af at fortælle mig om hovedhjørnestenen i den danske model. Her er der ikke et hjørne, du ikke kender, og du får brug for din stædighed og din store viden, for du skal i gang med en hel masse,« sagde Henrik Dam Kristensen til sin afløser.

Han forberedte samtidig den nyslåede minister, der aldrig har været medlem af Folketinget, på, at der er visse anstrengende øvelser, man skal igennem som minister.

»Du vil få et chok, når det går op for dig, at du også skal over i Folketinget til det, du vil betegne som meningsløse samråd, hvor du vil blive stillet utallige spørgsmål, og der vil blive antydet, at du ikke har styr på det,« lød det vittigt fra Henrik Dam Kristensen, inden han forærede den nye minister en sikkerhedshjelm.

»Du skal fortsætte med at komme ud på byggepladserne, for det er derude, social dumping bliver bekæmpet,« lød opfordringen fra Henrik Dam Kristensen.

Jørgen Neergard kvitterede med en bog om cykling som gave til den afgående minister, inden han rettede opmærksomheden mod de opgaver, der venter.

»Jeg er glad for at have fået muligheden for at blive beskæftigelsesminister. Der venter mig store og vigtige opgaver for mennesker, der bor i Danmark, men også vigtige opgaver for regeringen. Den sværeste opgave, der ligger mig på sinde, bliver at få flere danskere til at bidrage til og få del i væksten,« sagde han med henvisning til Venstre-regeringens ambition om at flytte flere danskere fra offentlig forsørgelse ud på arbejdsmarkedet.

Som det hører sig til, roste han også den afgående minister.

»Når jeg ser dig, eller når du bliver omtalt, så er det begreber som ordentlighed, resultatskabende og brede forlig, der kendetegner dig. Nu er jeg ikke en dreven politiker som dig, men det er begreber, jeg vil søge at skrive mig bag ørene,« sagde Jørgen Neergard Larsen.