Ny Alliance bakker op om regeringen i asylsag

Efter et møde i Statsministeriet lykkedes det Anders Fogh Rasmussen at sikre sig Ny Alliances støtte til det omdiskuterede asylforslag, som ellers kunne have bragt regeringen i mindretal. Vi har fået en udstrakt hånd, siger Naser Khader.

Anders Fogh Rasmussen har sikret sig Ny Alliances støtte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har afværget krisen om regeringens asylforslag, der kunne have bragt regeringen i mindretal. Efter et møde i Statsministeriet ankom Ny Alliances leder Naser Khader lidt efter klokken 13 til Folketingssalen for at deltage i forespørgselsdebatten.

Og nu har Naser Khader skiftet lejr: Han vil ikke længere støtte Pia Christmas-Møller og oppositionens forslag om maksimalt at lade asylansøgerne sidde i asylcentrene i to år.

”Vi har fået en udstrakt hånd, som vi vil støtte op om. Vi kommer til at påvirke aftalen,” sagde Naser Khader, der blev mødt af en mur af pressefolk.

Så regeringen kommer ikke i mindretal?

”Næ, vi regner med at komme i nogle realitetsforhandlinger og påvirke aftalen, og det er det vi har haft som mål.”

Så I stemmer ikke for Pia Christmas-Møllers forslag?

”Vi kommer til at stemme for en vedtagelse som gør, at vi kommer i realitetsforhandlinger, der gør, at vi kommer til at påvirke aftalen,” sagde Naser Khader før han gik ind til debatten.