Ny aftale om skattely: »Et gok i nøden på nasserne«

Det bliver sværere at gemme penge i skattely, siger minister efter ny aftale, der opretter et særligt center.

RB PLUS Skat bruger Panama-papirerne mod skattesnyd- - ARKIVFOTO 2016 af skatteminister Karsten Lauritzen- - Se RB 7/9 2016 09.12. Skat bruger Panama-papirerne mod skattesnydFolketinget giver Skat en usædvanlig tilladelse til at betale en anonym person for oplysninger fra de såkaldte Panama-papirer om danske skattesnydere. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Alle Folketingets partier er enige om at skærpe indsatsen mod skattely. Danmark får et nyt center mod skattely, som får 25 millioner om året over fire år er partierne enige om.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger:

»Tidligere var der sat ti millioner kroner af årligt, nu er det så 25, så det er mere end en fordobling,« siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

»Det bliver sværere at gemme penge, fordi vi nu får et center, og vi nu får bankoplysninger direkte ind, som vi sætter medarbejdere af til at gennemgå.«

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, havde kæmpet for en årlig bevilling på 30 millioner kroner. Men han er tilfreds med aftalen:

»Vi havde gerne set, at der blev sat endnu mere af, men vi har fået forhandlet regeringen op og dermed øget indsatsen,« siger Jesper Petersen.

Enhedslisten er et af de partier, der har tordnet højest mod skattely. Partiets skatteordfører, Rune Lund, er tilfreds med resultatet:

»Det bliver et ordentligt gok i nøden på dem, som nasser på vores velfærdssamfund og ikke betaler den skat, vi andre gør.«

»Vi havde gerne set, at vi havde fået en endnu større kølle, men det her vil virke. Og vi ved af erfaring, at de ansatte får endnu flere penge ind, end de koster i løn,« siger Rune Lund.